@article{ author = {احمدرضا محمدنیا}, title = {عوامل خطر در بروز لنگش در گله های شیری}, journal = {التیام}, volume = {6}, number = {11}, page = {35-54}, year = {1398}, publisher = {انجمن جراحی دامپزشکی ایران}, issn = {2423-5695}, eissn = {27833291}, doi = {}, abstract = {لنگش و عوارض آن از اصلی ترین عوامل زیان اقتصادی درگله‏های شیری هستند. لنگش عارضه‏ای چندین عاملی است، که بدون مدیریت فاکتورهای خطری که احتمال رخداد آن را در گله افزایش می‏دهد نمی‏توان نسبت به شناسایی و کنترل آن اقدام نمود. در مقاله حاضر مروری سیستماتیک بر فاکتورهای خطر لنگش شده است. این مرور، به دنبال تعاریف بالینی از فاکتورهای خطر و علل ایجادی یک عارضه صورت گرفته است و به دنبال آن عوامل خطر لنگش ناشی از رخدادها در دامداری یا محيط نگهداري (جنس سقف، شیب سقف، ارتفاع سقف، شیب کف، زهکشی کف، فواصل سالن‏ها از شیردوشی، انتظار شیردوشی، راهروها، حمام‏های سم)، مربوط به مدیریت (تغذیه، تراکم، ترکیب گله، روز شیردهی، جا‏بجایی گله، شیردوشی، کودروبی، شعله دهی، بسترسازی)، خارج از محيط و مربوط به اقلیم و جغرافیا (دما، رطوبت، بارش، باد، ارتفاع از سطح دریا، ، مدیریت استرس گرمایی و نزدیکی با سایر واحدهای دامپروری) و مربوط به دام (شرایط بدنی دام یا BCS، میزان تولید شیر، بیماری‏های هم‏زمان، بودجه بندی زمان) مورد بررسی قرار گرفته است. هر یک از عوارض بالا با توجه به شرایط ایران ارزیابی شده و ارزش کاربردی هر یک از قسمت‏ها درایران مورد بررسی قرار گرفته است.}, keywords = {Risk factors, Lameness, Dairy cow, Nutrition, Overstocking, Hoof trimming}, title_fa = {عوامل خطر در بروز لنگش در گله های شیری}, abstract_fa = {لنگش و عوارض آن از اصلی ترین عوامل زیان اقتصادی درگله‏های شیری هستند. لنگش عارضه‏ای چندین عاملی است، که بدون مدیریت فاکتورهای خطری که احتمال رخداد آن را در گله افزایش می‏دهد نمی‏توان نسبت به شناسایی و کنترل آن اقدام نمود. در مقاله حاضر مروری سیستماتیک بر فاکتورهای خطر لنگش شده است. این مرور، به دنبال تعاریف بالینی از فاکتورهای خطر و علل ایجادی یک عارضه صورت گرفته است و به دنبال آن عوامل خطر لنگش ناشی از رخدادها در دامداری یا محيط نگهداري (جنس سقف، شیب سقف، ارتفاع سقف، شیب کف، زهکشی کف، فواصل سالن‏ها از شیردوشی، انتظار شیردوشی، راهروها، حمام‏های سم)، مربوط به مدیریت (تغذیه، تراکم، ترکیب گله، روز شیردهی، جا‏بجایی گله، شیردوشی، کودروبی، شعله دهی، بسترسازی)، خارج از محيط و مربوط به اقلیم و جغرافیا (دما، رطوبت، بارش، باد، ارتفاع از سطح دریا، ، مدیریت استرس گرمایی و نزدیکی با سایر واحدهای دامپروری) و مربوط به دام (شرایط بدنی دام یا BCS، میزان تولید شیر، بیماری‏های هم‏زمان، بودجه بندی زمان) مورد بررسی قرار گرفته است. هر یک از عوارض بالا با توجه به شرایط ایران ارزیابی شده و ارزش کاربردی هر یک از قسمت‏ها درایران مورد بررسی قرار گرفته است.}, keywords_fa = {فاکتورهای خطر، لنگش، گاوشیری، تغذیه، تراکم، سم چینی}, URL = {rimag.ir/fa/Article/8731}, eprint = {rimag.ir/fa/Article/Download/8731},